DOLAR 28,9175 % 0.03
EURO 31,7871 % -0.01
GRAM ALTIN 1.898,47 % 0,08
ÇEYREK A. 3.103,99 % 0,08
BITCOIN 1.107.835 2.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye sitem: Birileri saldırdığı zaman mı gündeme alacaksınız?

Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 20:23

/ 6.661 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye sitem: Birileri saldırdığı zaman mı gündeme alacaksınız?

Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne başvurusuyla ilgili sorulan soruya, “Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?” karşılığını vererek AB’ye sitem etti.

f6e9d26231186a36bea314ce2991a8a6

Kosovalı mevkidaşı Sadriu’yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Sadriu, tören kıtasını “Merhaba asker” diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Sadriu, merdivende Türkiye ve Kosova bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ortak basın toplantısına geçti.

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ise şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ile olan ilişkilerimiz şimdiye kadar çok iyi olduğu gibi devamında da iyi olmasına çaba gösteriyoruz. Türkiye’nin halkı ve kurumları için çok teşekkür etmek istiyorum. Hem aramızdaki ilişkiler seviyesinde desteklerini gördük hem de uluslararası arenada desteklerinizi gördük.

“RUSYA’NIN AMACI SADECE UKRAYNA’YA YÖNELİK DEĞİL”

NATO konusunda Türkiye’nin bir şeyler yapabileceğini düşünüyoruz. Türkiye’nin katkısıyla istikrarı bütün Balkanlar’da görebileceğiz. Türkiye’de yaşayan Arnavutlar ve Kosova’da yaşayan Türkler, aramızdaki güzel ilişkilerin en önemli köprüsünü teşkil etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna’yı AB’ye alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Ama bu AB üyelerine ben diyorum ki acaba Türkiye’yi ne için AB’ye hala almakta endişe ediyorsunuz.

MYNET

 

YORUM ALANI