DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.970,00 0.171
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

ARZU SAMAT ile “Konuşalım mı?”

Son Güncelleme :

12 Aralık 2023 - 12:00

/ 583.306 kez okundu.
ARZU SAMAT ile “Konuşalım mı?”

Yazar, besteci ve söz yazarı ARZU SAMAT ile bir araya geldik…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Kimdir Arzu Samat?

Arzu, Arzu Samat ‘ı inşa eden küçük kız çocuğudur. Çalışma hayatım yanı sıra kendimi  bildim bileli yazarım. Kitapta şöyle yazmıştım, “Benim kim olduğumun ne önemi var, günün sonunda nasıl olsa beni kafanızda bir şekle sokacaksınız.”

“Konuşalım mı?” nasıl çıktı ortaya? Neler anlattınız?

Ben başka bir kitap yazarken  ve hata  bitirmek üzereyken,  birden çok rasyonel ve robotik bir yaşamın içinde olduğumu fark ettim. İnsanlar bana danışıyor fikir soruyor fakat bu konuşmalar duygu içermiyordu.  Sonra kendi kendime ve kitaplarla  konuşur buldum  kendimi…  Sorun nedir diye sordum. Sorun konuşamamaktı… Kitap bir kadının kendi çocukluğunu yanına alıp konuşması, geçmişi ve günümüzü kıyaslaması, insanların ‘ben dâhil” özden kopması, kopartılmasını içeren konuşmalar  ve aforizmalar içeriyor...Kitap çok sevildi, takiben söyleşi ve imza günleri, davetler,ziyaretler, hareketli bir dönem oldu benim için. “Konuşalım mı” çağrıma gençlerin ve özelikle hanımların karşılık vermesi beni ayrıca mutlu etti

Kitap kapağı da çok güzel olmuş…

Aslında kapakta resim kullanıp kullanmamakta çok kararsız kalmıştım fakat Dorlion Yayınevi editörümüz Ali Turan Barniç Bey ve kapak tasarımcımız Mertcan Kocaali Bey ile almış olduğumuz ortak kararla kapağa resim koymayı doğru bulduk. Çünkü okuyucunun kiminle konuştuğunu bilme hakkı vardı.

Yeni kitaplar gelmeye devam edecek mi?

“Konuşalım mı” ile beraber yürüttüğüm 2 ayrı kitabım daha var.  Biri “Sofia ve Kral” 2 ay içerinde raflarda olacak inşallah. Diğeri ise “Batı Akil, Ortadoğu Ruh, Ben Kadın” inşallah bu kitabım da  önümüzde ki yıl raflarda olacak.

 

YORUM ALANI