DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Son Güncelleme :

18 Haziran 2021 - 19:36

/ 435.567 kez okundu.
Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

İşte cinsellik hakkında bilinmesi gereken bilimsel gerçekler…

Uzmanlar, cinsel yaşamın sağlık için oldukça faydalı olduğunu söylüyor. Peki, cinsellik sağlığımızı nasıl etkiliyor?

İŞTE FAYDALARI…

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Kilo almayı engelliyor: Uzmanlar, yarım saatlik efor sonucunda kişinin 200-250 kalori yakarak kilo verebileceğini, istemsiz kilolarından kurtulabileceğini belirtiyor.

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Kalp ve damar sağlığını koruyor: Belfast Queen’s Üniversitesi’nde bin erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre; haftada üç ya da daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterildi.

Felç riskini azaltıyor: Belfast Queen’s Üniversitesi’ndeki aynı çalışmanın sonuçlarından biri de düzenli seks ile inme (felç) riskinin azaldığı.

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Ağrı kesici özelliği: Salgılanan oksitosin hormonu sayesinde endorfin hormonunun yükselmesiyle birlikte ağrı kesici etki görülüyor.

Uykusuzluk problemini gideriyor: Cinsel ilişki sırasında salınan ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen endorfin salgısı ile vücut rahatlar.

Koku duyusu gelişiyor: Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan prolaktin hormonu sayesinde beynin koku alma merkezi uyarılıyor ve bu şekilde düzenli seks sonrasında kişilerde koku alma duyusu gelişiyor.

Adet sancılarınızı azaltıyor: Adet sancılarının azalması seksin ağrı kesici özelliği olarak görülür. Ayrıca adeti düzenliyor. Stanford Üniversite’sinde yapılan bir araştırmaya göre; haftada en az bir kez cinsel ilişkide bulunan kadınların adet döngülerinin daha düzenli olduğu saptanmıştır.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor: Yapılan araştırmalara göre; haftada bir veya iki kez cinsel ilişkiye girmek, bağışıklık sistemi üzerinde yüzde 30 oranında arttırıcı etki yapıyor.

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

Cinsel hayat deyip geçmeyin!

YORUM ALANI