DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.970,00 0.171
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

DEDAŞ normal sürece erken başladı

Son Güncelleme :

10 Haziran 2020 - 11:27

/ 98.771 kez okundu.
DEDAŞ normal sürece erken başladı

Dünya genelini tehdit eden korona virüs tedbirleri kapsamında tüm dünya ülkeleri vatandaşlarına kolaylık sağlarken Şanlıurfa’da bu durum DEDAŞ için 2 buçuk ay sürdü.

Korona virüs tehdidi devam ediyor. Dünya bu konuda tedbirlerini arttırırken, ülkemizde, bazı diğer ülkeler gibi yaz döneminde tedbirli bir şekilde normalleşeme dönemine geçiş sağlamaya başladı.

Normalleşme sürecinde kamu kurumları ve bazı özel teşebbüsler vatandaşların mağduriyetini giderirken Şanlıurfa’da ise bu durum DEDAŞ için tam 2 buçuk ay sürdü. İş kaybı ve düşük ücret nedeniyle zor zamanlar yaşayan Şanlıurfalı dar gelirli vatandaşlar, Salı gününe elektrik kesintisi şoku ile uyandı.

Devlet kanallarının vatandaşların mağdur edilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen faturası geciken vatandaşların elektriklerini kesen DEDAŞ, korona virüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde vatandaşların mağduriyetini gideren birçok kurumun aksine ödenemeyen faturalar nedeniyle elektrik kesintilerini başlattı.

Kesinti nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, DEDAŞ’ın bu uygulamasının son derece yanlış olduğunu ve birçok kurumun henüz normalleşme safhasına tedbirli girerek vatandaşları mağdur etmediğini fakat DEDAŞ’ın faturaları bahane ederek elektrikleri kesmelerine bir anlam veremediklerini söylediler.

Elektrik kesintisi uygulamasına maruz kalan vatandaşlar, iş kaybı ve düşük ücret nedeniyle zor zamanlar yaşadıklarına dikkat çekerek; “Korona virüs, adeta hayatımızın her alanını kâbusa çevirdi. Bu süreçte ülke genelinde birçok kurum insanların sosyal yaşamını devam ettirmeleri için yaşam şartlarını kolaylaştırırken ne yazık ki DEDAŞ tam tersi bir durumla iş kaybı yaşayan vatandaşların adeta hayatını kararttı.

Henüz işlerimize tam anlamıyla başlayamadık. Bu süreçte birçoğumuz ne yazık ki işsiz kaldık. Allah razı olsun devletimiz imkânlarıyla bizlere destek olmaya çalışıyor, fakat ne yazık ki bunlarda yeterli olmuyor.

Buna birde ek olarak DEDAŞ’ın uygulaması bizlere adeta sürpriz oldu. Sabah saatlerinde elektrik kesintisi ile karşılaştık. İlk etapta elektrik sigortasının düştüğünü sandık. Kontrol ettiğimiz zaman ise herhangi bir sorun bulamadık. Ardından araştırdığımız zaman ne yazık ki, DEDAŞ’ın faturaları bahane ederek elektrikleri kestiğini gördük.

Bir taraftan insanlarımızı kaçak elektrik ile hırsız ilan eden DEDAŞ, ne yazık ki faizli bir şekilde gönderdiği faturalara birde 2 adet açma kapama ücreti uygulayarak faturalarımızı adeta ikiye katladılar.

Bu uygulamanın neden ve hangi amaçla yapıldığını anlamış değiliz. Halen olayın şokundayız. Böylesine bir uygulama bizleri oldukça üzdü. Zaten mağduriyet yaşıyoruz buna ek olarak yüksek faizli faturalarla karşılaşmak bizlerde şok etkisi oluşturdu. Keşke elektrik şirketimizi seçebilme özgürlüğümüz oluş olsaydı” şeklinde konuştular.

 

 

YORUM ALANI