DOLAR 32,5093 % 0.18
EURO 34,8157 % 0.25
GRAM ALTIN 2.486,86 % 1,00
ÇEYREK A. 4.066,02 % 1,00
BITCOIN 2.019.634 -3.061
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Son Güncelleme :

09 Şubat 2021 - 17:55

/ 99.201 kez okundu.
Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Çok sayıda fiziksel ve duygusal değişimin gerçekleştiği ergenlik döneminde erkeğin cinsel organlarında ve cinsel davranışlarında belirgin değişiklikler olur. Penisi ve testisleri büyümeye başlar. Sperm üretiminin başlaması ile birlikte sertleşme ve boşalma olur. Özellikle de “gece boşalmaları” olarak adlandırılan uykuda boşalma sık olur. Tüm bu hızlı değişimleri yaşayan ergen erkek, cinselliği keşfederek hayatının merkezine alır. Yaşamının bu döneminde cinsellik en cazip konu, mastürbasyon en önemli cinsel aktivitedir. Ancak penisiyle olan birebir ilişkisinden aldığı cinsel tatmin nedeniyle henüz bir partnere ihtiyaç duymaz. Karşı cinsin cinsel cazibesinin çekimine girer ama cinsel ilişkiye girme fikrine henüz yakın değildir.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Zürafa evresi: 16-20 yaşlarında bir erkek zürafa gibidir; yükseklerdeki bütün çiçekleri yemek ister. Cinsellikte artık yeni ufuklara yelken açmaya hazırdır. Artan testosteron seviyesi cinsel organları olgunlaştırma işlevini tamamladığı için doğrudan cinsel arzunun yönetimini ele alır. Romantik ve cinsel ilişkilere ilgisi artar. Bir partnerle cinsel ilişkiye girme fikri, fitili ateşlenmiş, her an patlamaya hazır bir bomba gibidir. Genellikle ilk deneyimini hayat kadınlarıyla, çoğunlukla da genelevde yaşar. Bu deneyim cinsel ya da duygusal bir çekim olmaksızın tamamen dürtüsel olarak gerçekleşir. Bunun ardından da cinsel kariyerine hızlı bir başlangıç yapar.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Atmaca evresi: 21-30 yaşlarında bir erkek yırtıcı kuş gibidir; bulduğu her şeyi yer. Cinsel iştahı son derece kabarıktır ve cinsellik daima gündemindedir. Uyarılması için küçük bir bahane; bir düşünce, bir koku, bir bakış yeter. Penisi yerçekimine meydan okurcasına sürekli aktiftir. Penisi her gün ondan önce uyandığından erken kalkmak için çalar saat kurmasına gerek kalmaz; hatta geceleri de sık sık uyandırır. Kimi zaman aşırı heyecanla erken boşalma, kimi zaman performans kaygısı ile karşılaşsa da boşalmayı yoğun bir şekilde yaşar. Cinsel deneyimleri arttıkça kendine güveni de artar ve hiçbir fırsatı kaçırmaz çünkü onun için skor çok önemlidir.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Kartal evresi: 31-40 yaşlarında bir erkek kartal gibidir; yiyebileceği her şeyi yakalar. Kariyerinin zirvesinde profesyonel bir atlet gibidir. Artık tüm zamanını yatakta geçiremeyeceğini öğrenir. Cinsel partner konusunda daha seçicidir ve daha rafine bir cinsel zevke sahiptir. Uçanın kaçanın peşini bırakır; düzenli bir cinsel hayat ve kalıcı bir ilişki ister. Otuzların sonlarında yavaş yavaş testosteron seviyesi dengeye gelir. Cinsel isteği yerli yerinde durur ama cinsel ilişki kurmak konusunda atak değildir. Dokunmadan sertleşme dönemini kapatmıştır ama hâlâ geceleri ve sabahları sertleşerek uyanır. Boşalma ve orgazm konusunda gücünden bir şey kaybetmemiştir ancak boşalma denetimi, yani erken boşalma konusunda sıkıntıları vardır. Boşaldıktan sonra penisinin tekrar sertleşmesi için beklemesi gereken süre daha uzundur.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Papağan evresi: 41-50 yaşlarında bir erkek papağan gibidir; yediğinden daha fazla konuşur. Cinsel isteğinde ve performansında yaşa bağlı değişiklikler iyice belirginleşir. Cinselliğe ilgisi vardır ama eski günlerdeki gibi tutkulu değildir. Sertleşme eskisi gibi hızlı ve otomatik olmaz, daha fazla uyarılmaya ihtiyaç duyar. Penise kan akımının azalmasına bağlı olarak ara sıra yaşamaya başladığı sertleşme sorunu nedeniyle cinsel ilişkiyi başlatamadığı ya da tamamlayamadığı zamanlar olur. Boşaldıktan sonra penisinin tekrar sertleşmesinin epey zor olması bir yana, artık bunun için uğraşma isteği de yoktur. Tüm bunlarla birlikte orta yaş krizi kapıdadır. Cinselliği yaşamaktan çok konuşmaya başlar.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Kocamış kurt evresi: 51-60 yaşlarında bir erkek kurt gibidir; kırmızı başlıklı kızın peşinden koşar ama büyükanne ile yetinir. Yaşlanmaya bağlı fiziksel ve psikolojik değişiklikler sonucunda azgın teke sendromuna girebilir. Cinsel isteğinde ani ve yalancı bir yükseliş olur ve çapkınlık turları atmaya başlar. Gece ve sabah sertleşmeleri seyrek olur. Sertleşme sorunuyla daha sık karşılaşır ve sertleşme oranı eskisinden azdır. Testosteron seviyesi ve meni miktarı düşer. Cinsel ilişkiye girme sıklığı giderek seyrekleşir.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Ağustos böceği evresi: 61-70 yaşlarında bir erkek ağustos böceği gibidir; bol bol şarkı söyler ama bir şey yemez. Testosteron seviyesi ve cinsel arzusu iyice azalır. Gece ve sabah sertleşmeleri mazide kalır. Sertleşme olur ama her an yarı yolda kalabilir. Bir şekilde sonuna kadar gidebilirse boşalabilir ama meni miktarının azalmasına bağlı olarak boşalmanın yoğunluğu öyle düşüktür ki olup olmadığını fark etmekte zorlanır ve çoğu zaman geç boşalır. Cinsel ilgisi sürer ama cinsel işlevlerinin azalması nedeniyle cinsel ilişki, unutmamak için ara sıra yaptığı bir etkinlikten ibarettir.

Erkeklerin cinsel yaşam döngüsüErkeklerin cinsel yaşam döngüsü

Somatizasyon

Somatizasyon, yani; ruhsal duygu durumunun, bedene yansıması. Aldatılma yaşayan kişiler, yaşadıkları duygu bunalımı ve stres yüzünden bazı fiziksel reaksiyonlar gösterebilir. Kişi bu dönemde kendine oldukça iyi bakmalı ve vücudunun ihtiyaçlarını unutmayarak mutluluk hormonlarını yüksek tutmaya çalışmalıdır.

 

YORUM ALANI