DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
GRAM ALTIN 2.491,69 % 0,29
ÇEYREK A. 4.073,91 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Göbeklitepe ekonomi zirvesi yapılacak

Son Güncelleme :

12 Haziran 2020 - 11:11

/ 12.668 kez okundu.
Göbeklitepe ekonomi zirvesi yapılacak

ASKON Şanlıurfa İl Başkanlığı Şanlıurfa’da yerel ve ulusal alanda her kesimin içinde olduğu geniş katılımlı Göbeklitepe ekonomi zirvesi yapmayı hedefliyor.

ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda yeni normal süreç konusu ele alındı. Başta Şanlıurfa olmak üzere ülke ekonomisinin zor günlerde canlanması için yapılması gerekenlerin ele alınacağı geniş katılımlı bir Göbeklitepe ekonomi zirvesi gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezzak Demir, zirvenin bölge ekonomisine büyük oranda yön vereceğini söyledi.

Dünya genelinde ekonomik anlamda küresel bir krizin sürdüğünü ve buna korona virüs konusunun önemli oranda etkilediğinin altını çizen Başkan Demir, Türkiye ekonomisinin küçük ve büyük çaplı iş alanlarının yapacağı üretim ve çalışmaların etkili olacağını kaydetti.

ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezzak Demir, özellikle dünya üzerinde şu anda bilinen en eski tarihi bir yapıya sahip olan Şanlıurfa ekonomisinin bu zirveden büyük bir kazanım elde edebileceğini belirterek; “Gerçekleştirmeyi planladığımız Göbeklitepe ekonomi zirvesi ilimiz ve bölgemize ekonomi anlamında büyük getirileri olmasını hedefliyoruz.

Zirve, Şanlıurfa’mızı ön plana çıkartacak marka şehir yapacak. Siyaset alanından, bürokrasiye, İşadamlarından, eğitimci, turizmci ve her kesimi bir araya getirecek. Göbeklitepe Ekonomi Zirvesine ilimiz ev sahipliği yapacak.

Amacımız, yeni yatırımlar, işsizliğin bitirilmesi, sanayi yatırımları, dış ticaret ve Şanlıurfa’nın ticaret, Turizm, sanayi, sağlık alanlarında daha güzel bir yere gelebilmesi için çalışmalar yapmak. Biz ASKON olarak Göbeklitepe Ekonomi Zirvesi Platformunun kurulacağını ve her yıl ekonomi zirvesi düzenleyerek Şanlıurfa’yı hak ettiği Seviyeye gelmesini sağlayacağız.

Bu gün burada ASKON Anadolu Aslanları Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak üyelerimizle beraber yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Ve başta ilimiz olmak üzere ülkemiz ile ilgili önemli konuları ele aldık. Toplantımız hayırlara vesile olsun İnşallah” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI