DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

GÜL ENSARİ: Eğitime çok önem veriyorum

Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 13:20

/ 293.596 kez okundu.
GÜL ENSARİ: Eğitime çok önem veriyorum

İzmir Ensari Beauty Center’ın hem işletme sahibi hem de uzmanı GÜL ENSARİ ile danışanlarına sunduğu uygulamalardan konuştuk. Ayrıca ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın tutuklanmasından da bahseden Ensari; “En başında belki daha kurallara uygun denetlemeler yapılsaydı bu şekilde olmayabilirdi diye düşünüyorum” dedi…

Röportajımıza sizi daha yakından tanıyarak başlayıp, merkezinizde sunduğunuz uygulamalar nelerdir diye soralım mı?

Öncelikle herkese merhaba, ben Gül Ensari. İzmir Ensari Beauty Center’ın hem işletme sahibi hem de uzmanıyım. Kısacası her şeyiyim. Engin bilgilerim ile sektördeki 14. yılımı kutluyorum bu sene. Bu yıllara tabi ki herkesin de tahmin edebileceği gibi birçok zorlukla geldim. Aslında küçüklüğümden beri kurduğum hayalleri yaşıyorum. Her zaman hayallerimizin peşinden gitmemiz gerektiğine inanırdım. Bu şekilde de sektördeki yolculuğum başlamış oldu. Merkezimde birçok işlem bulunmaktadır. Şu sıralar popüler olan tırnak uygulamaları, kaş laminasyon ve kirpik laminasyon, kaşmir kirpik, kalıcı makyaj uygulamalar ve özellikle beni takip edenlerin de bileceği üzere çeşitli cilt bakımı uygulamalarım… Son olarak da merkezimde güzellik bölümü haricinde ekstra olarak kuaför hizmetini de sonradan ekledim. Böylece de bir müşterim geldiğinden bütün işlemlerinin hepsini benim merkezimde halledebiliyor.

Cilt bakımı uygulamalarınızdan bahsedelim isterim…

Cilt bakımı üzerinde çok fazla duruyorum. Bu noktayı özellikle Instagram’da da belirtiyorum. Eğer ki cildinize bakmazsanız yaptıracağınız kalıcı makyaj (Dudak renklendirme-Microblading-Pudralama-Dipliner vb.), profesyonel makyaj, kaşmir kirpik ve laminasyonlar asla gözünüze hoş gelmeyecek. En ufak bir detay bile gözünüze batacak. Çünkü cildimiz ne kadar temiz ve pürüzsüz olursa yapılan tüm uygulama ve işlemler daha canlı durur. Ben hep “Cildimiz en değerli hazinemizdir.” Derim. Gerçekten de öyle. Her gün giyeceğimiz bir kıyafet bile düzgün olsun diye uğraşıyoruz. Peki, cildimiz niye düzgün olmasın? Kadınlar özellikle bu söylediğimi daha iyi anlayacaktır. Aynaya baktığımızda kendimizi iyi hissetmek bizim için çok önemlidir. Tabi ki de bunu söyledim diye cilt bakımı sadece kadınlar için geçerli değildir. Erkekler de bir o kadar bakımlı olmalılar. Özellikle de cilt konusunda. Bu konuyu bir cinsiyet meselesi haline getirmeyi çok saçma buluyorum. Çünkü cilt bakımı dediğimiz aslında bir sağlık konusudur. Nasıl ki doktora giderken kadın gider erkek gitmez ya da erkek gider kadın gitmez demiyorsak cilt bakımında da bu geçerlidir. En çok kadınlarda gördüğümüz akne problemi aslında erkekler de de var. Sadece akne problemi de değil aslında konu. Birçok cilt sorunu ile karşılaşıyorum. Bu yüzden merkezimde çeşitli cilt bakımları sunmaktayım gelen müşterilerime. Uygulamalarıma önce cilt analizi ile başlarım. Kimin ne cilt problemi olduğunu bilmeden asla bir uygulama yapamazsınız. Mesela; akne ve lekeli ciltlere özel olarak uyguladığım Mercan Peeling (Rosedemer) uygulamam var. İlk uygulama da bile sonuç alabiliyorum. Burada anlatmak istersem sayfalarca sürebilir röportaj o yüzden uyguladığım diğer cilt bakım işlemlerinde yoğun olarak kullandığım ve Korelilerin cildine özendiren bir uygulamam var. Ozon medikal bakımım var. Ve bütün cilt uygulamalarım yoğun masajlı oluyor. Gelen müşterilerimin ciltlerine iyi geldiğim kadar ruhlarına da iyi gelmeyi prensip haline getirdim. Bu çalışma şeklimle de İzmir Balçova’da tek olduğumu gönül rahatlığıyla belirtebiliyorum.

Hedeflerinize ulaşmak konusunda nasıl bir yoldan yürüdüğünüzden bahsetmek ister misiniz? Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Çiçekli yollarda yürümedim. Ayağım yıllar boyunca taşa takılmaya devam etti. Dikenler battı ama asla inandığım yoldan geri dönmedim. Arkama bakmadan dümdüz devam ettim. Hedeflerinize hayal kurarak ulaşırsınız. İşte bende öyle yaptım. Bol bol hayal kurdum ve şimdi hepsini yaşıyorum. Bundan sonraki hedeflerim kesinlikle bol bol eğitim almak. Eğitime çok önem veriyorum. Şu sıralar Organ Tedavisi ile Kırışıklık Giderme Yüz Refleksoloji Masajı eğitimini alıyorum. Ve bu alanda kendimi geliştirip bunun eğitimi kendim vermek istiyorum. Özellikle masaj ve cilt benim alanım.

Müşterilerinizle iletişiminiz nasıldır?

Kesinlikle çok enerjik bir iletişimimiz var. Gelen her müşterim ne kadar enerjik karşıladığımdan bahsediyor. Bu sadece yüz yüze gelen müşterilerim için geçerli değil. Mesela geçen gün bir tavsiye üzerine Instagram’dan bana ulaşan bir müşterim var ve kendisi sadece Instagram’daki konuşma şeklimi beğenip geldiğini söyledi. Bu harika bir şey çünkü yazışmalarda biliyorsunuz ki ses tonu yok, jest ve mimikler yok. Bunu karşı tarafa hissettirebilmek çok mükemmel bir his.

Ünlü sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından siz diğer güzellik salonları da bu konudan etkilendiniz mi? Kurunun yanında yaş da yandı diyebilir miyiz? Durumlar nedir sizden dinlemek isteriz…

Dilan Polat’ın tutuklanması tabi ki sektörümüzü kötü etkiledi. Özellikle Instagram fenomeni olması da bence bir etkendi. Birçok şubesinin olması, Instagram’ı çok kullanması bunlar hep önemli noktalar. Aslında olaya baktığımız zaman daha çok magazinsel alanda döndü ne yazık ki haberler. Çok fazla ilgilenildiğini düşünmüyorum. Evet, kurunun yanında yaş da yandı diyebiliriz. Alanında düzgün çalışan, belgeleri olan birçok meslektaşım var. Ben de bunlardan biriyim. Ama ne yazık ki bu olaydan sonra hepimiz aynı kefeye konulduk. Denetlemeler de bu olaylardan sonra başladı. En başında belki daha kurallara uygun denetlemeler yapılsaydı bu şekilde olmayabilirdi diye düşünüyorum. Tabi ki olay sadece bununla bitmiyor. Ülkemizin ekonomik koşullarını da göz önünde bulundurmamız lazım. Sadece bizim sektörde değil birçok sektörde batmalar oluyor. Buna şahit oluyoruz hepimiz.
Son olarak şunları eklemek istiyorum… Bir kadın kadının asla düşmanı olmamalı! Tam tersi kadın kadına destek olmalı. Kadın olarak düşe kalka ayakta durmaya çalışıyorum ve asla pes etmeyeceğim. Lütfen sizler de pes etmeden ayakta durun. Her zaman kadınlara destek olacağım.

YORUM ALANI