DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Nazlı Bülbül: Prenses Balık’ın her sayfasını ben çizdim

Son Güncelleme :

16 Aralık 2023 - 13:57

/ 583.778 kez okundu.
Nazlı Bülbül: Prenses Balık’ın her sayfasını ben çizdim

Yazar Nazlı Bülbül, Prenses Balık adlı kitabını anlattı…

Hoş geldiniz Nazlı Hanım. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Hoşbuldum. 30 yaşındaşındayım, bu ana kadar sanatın içinde bulunan ve sanat eğitimi alan biriyim, sosyal anlamda kendini geliştirmek konusunda ilerlemeye çalışan ve bu kadar konuda yoğunlaşmaktan korkmayan ve ilerleyen bir insanım, geçmişimde ve şimdimde ve geleceğimde benzerlik çok az… Aynı zamanda yayın tasarımcısıyım, yayın tasarımcısı olmak kariyer hayatımda bana önemli basamaklar atlattı.

Yazmaya nasıl başladınız? Sizi teşvik eden biri ya da bir olay olmuş muydu?

Çok küçüktüm, sanırım daha 13 yaşındaydım teenage yayınlar Türkiye’de daha yeni yaygınlaşıyordu ben de meraklı bir ergendim ve çok okumaya yeni değil 9 – 10 yaşlarımda başlamıştım yaşıma uygun yayınlar okuyordum, okuldan arta kalan zamanlarda biraz biraz yazmayı deniyordum buraya kadar ortaokul yıllarım, daha sonra lisede Edebiyat öğretmenimizin teşvikiyle şiirler yazmaya başladım, hepsi günlüğümde aynı zamanda günlük tutan biriydim, lisede küçük fantastik bir hikaye demem oldu fakat benim kaanattimce yeterli değildi basılmak için, dedimki daha çok okumalıyım bu yaşlarıma kadar ve ünivesitedeki güzel sanatlar eğitimimin de etkisiyle çocuk kitapları çizmeye yazmaya yöneldim.

Prenses Balık nasıl çıktı ortaya? Neler anlattınız?

Prenses Balık kitabının ortaya çıkışının çok şirin ve çok tatlı bir hikayesi var, özel hayatımda evcil hayvanlar edinip beslemeyi seviyorum edindiğim farklı balık türlerlerinden etkilendim amatör bir akvarist olma yolunda ilerliyordum üniversite eğitimimden sonraki çalışma hayatımda ve kendime küçük mavi bir Beta cinsi balık beslemiştim Prenses Balık beta balığımın hikayesi, hikaye Tayland’daki bir sahil halkının yaşadığı yarı olağanüstü bir olayı anlatıyor.

Aynı zamanda grafik tasarımcısınız ve kitabınızdaki çizimlerde size ait. Hem yazmak hem de kitaba çizimler yapmanız çok güzel… Minik okurlarınızdan gelen yorumlar nasıldı? Kitabı sevdiler mi?

Teşekkürler. Her sayfasını ben çizdim. Tasarım aşamalı bir olay ilk önce deneme çalışmaları yapılır eskiz dediğimiz daha sonra asıl tasarıma geçilir ben de öyle ilerledim ve daha etkileyici, doyurucu sonuçlar ortaya çıktı, Prenses Balık yeni daha bu aralık ayında ilk satışları başladı geri dönüş ilerleyen dönemlerde olacaktır.

Yeni kitaplar gelmeye devam edecek mi?

Evet gelecek. Aklımda yeni kahramanlar ve hikayeler var yine gerçek hayatımdan esinlenerek yazmayı düşündüğüm ve çizim sahneleri var aklımda. Gelecek yıla kadar iki kitap daha yazmayı ve çizmeyi düşünüyorum.


Kitap link: https://bilgiagaciyayinlari.com/urun/prenses-balik-nazli-bulbul/

YORUM ALANI