DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ŞEBNEM ÜNAL: İlişki kurmak basit gibi görünse de karmaşık bir düzlemi de beraberinde getirir

Son Güncelleme :

01 Mart 2024 - 12:14

/ 493.741 kez okundu.
ŞEBNEM ÜNAL: İlişki kurmak basit gibi görünse de karmaşık bir düzlemi de beraberinde getirir

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Kimdir Şebnem Ünal?

Ruhun derinliklerini anlamaya çalışan bir yolcu… Ocak/1979 Antalya doğumluyum. Devlet memuru bir anne ve babanın son çocuğu olarak dünyaya geldim. İlk, orta ve lise eğitimimi yine aynı şehirde tamamladım. Yüksek öğrenim hayatıma Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde başladım. Peşi sıra Anadolu Üniversitesi İşletme ve Sosyoloji bölümlerini de tamamlayarak akademik hayatımı zenginleştirdim. İlerleyen süreçte müzik ve yazarlık üzerine kurduğum hayallerimi gerçekleştirmek isterken “Jean Adrienne Arınma ve Enerji Sistemi” ile tanıştım. Yaklaşık 20 senedir muhasebe ve finans alanlarında uzman olarak çalışmaktayım. 2023 senesi içinde görev yaptığım kurumla birlikte yayıncılık ve danışmanlık üzerine ek faaliyetler yapma kararı aldık. Buradan aldığım ilhamla kaleme kâğıda sarılarak Mart/2023 ayı içerisinde “Rıhtımda Üç Arkadaş” isimli çocuk öykü kitabımı yayınlayarak yazarlıkla ilgili ilk hayalimi gerçekleştirdim. Yaş almaya başladıkça ruhun derinliklerini anlamakla ilgili ilim sahibi olmaya karar verdim. Profesyonel kurum ve kişilerden “enerji şifa terapisi, aile dizimi, aile ve ilişki danışmanlığı gibi” eğitimler almaya başladım. Yanı sıra astroloji, tarot, rune, numeroloji eğitimleri ile özellikle şifa terapistliği yönümü entelektüel bir seviyeye taşımaya çalıştım. Bu alanlarda da aktif olarak danışmanlıklar vermeye devam ediyorum. Doğum haritası üzerinde çakraları çalıştığım ve Phoenix Numeroloji adını verdiğim özel bir teknik geliştirdim. Enerji (şifa) tekniği, numeroloji ve astrolojinin karışımı bu teknik sayesinde kişilerin ve ilişkilerin kendi enerji alanlarında şifalanabileceğini keşfettim. Ocak/2024 ayı içerisinde de “Dragon Ateş Çemberi” isimli ruhsal açıdan terapötikiyileştirmeyi hedeflediğim “kendinle yüzleşme”danışmanlıklarını vermeye başladım.

İlişki koçluğu yapıyorsunuz… Peki, günümüz ilişkilerinde en sık gördüğünüz sorunlar nedir? Bu sorunların çözüm yollarından da bahsedelim isterim.

Sorunuzu, danışmanlıklarımdan yola çıkarak yanıtlamak istersem, “ilişki mi ilişik mi?” sorununa rastlarız. Taraflar ilişki içinde olduklarını sanırken aslında iliştirildikleri bir iletişim modelini aşk sanabiliyorlar. Bu yapının içine “uzaktan bağlanan ilişkiler” adını verdiğim sanal ortamdaki ilişki dinamiklerini de ekleyebiliriz. Özetleyecek olursam, ortada iki kişi var ama sağlıklı bir iletişim ve alma verme dengesi içine oturtulmuş sağlıklı bir ilişki yok.  Manipülasyon temelli bir algı yönetimi ilişkilerin en büyük sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Her ilişkinin kendi içinde dinamiği farklıdır. İlişkiden beklentiler ve karşılanması istenen ihtiyaçlar farklılık gösterecektir. Bu yüzden çözüm önerileri de çok çeşitli olacaktır.  İlişki kurmak basit gibi görünse de karmaşık bir düzlemi de beraberinde getirir. Çözüm için ilk önerim ise “empati geliştirmek” olacaktır. Sonrasında sorunların bir çerçeve içinde ele alınıp adının konulması ve bunun için dürüst ve şeffaf bir iletişimin tercih edilmesi diğer bir önerimdir.  İlişkinin iyileşmesi için özellikle tartışma anında saygılı bir üslubun kurulması önemlidir. Geçmişte yaşanan problemlerin sürekli olarak gündeme alınması ve bu konularda düşünce açısından esnek davranılmaması çözümü güçleştirir. Çiftlerin sorunlarını tanımladıktan sonra beraberce çözüm önerileri geliştirip ortak hedefler etrafında uzlaşı sağlamaları fevkalade değerlidir. Eğer tüm bu girişimlere rağmen sorunlar derinleşmeye ve çözümsüz kalmaya devam ediyor ise ilişki danışmanlığı hizmeti almak ya da profesyonel terapist desteği talep etmek çözüm sürecini hızlandıracaktır.

Enerji terapisi ve Çakra dengeleme hakkında merak edilen konulara ışık tutmanızı istesek neler söylerdiniz?

Ruhsal gelişim alanında yazar ve spritüal danışman Jean Adrienne Miller tarafından aldığım enerji şifa terapisieğitimlerine dayalı bir uygulamayı kullanıyorum. Kişisel gelişimi engelleyen sınırlı inançları, duygusal tıkanmaları ve enerji alanındaki dengesizlikleri tespit edip serbest bırakmak üzerine hedeflenmiş bire bir danışanla çalışılan bir uygulamadır. Blokajlara neden olan “kaynak” bilgisine erişim danışana belirli sorular yöneltilerek gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda proses dosyalarından oluşan bir protokol ile içsel rehberlik düzeyinde sorunlara neden olan konularla ilgili cevaplara ulaşılır. Serbest bırakmak, dönüştürmek için görselleştirme, niyet belirleme sistemleri ile enerji şifa çalışması zenginleştirilir. Böylelikle “etki” kaynağında şifalandırılır ve tüm realitelerdeki döngüsü sonlandırılır. Çalışmalardan sonra danışan niyet aldığı konu ile ilgili olumsuz tesirlerden özgürleşerek gerçekliğinin değişimini deneyimler ve yaşamı ile ilgili daha bilinçli seçimler yapmaya başlar. Çakra dengeleme hakkında bilgi vermem gerekir ise temeli Hint felsefesine dayanan ve beden-zihin-ruh birlikteliğini düzene ve hizaya sokmaya yarayan bir tekniktir. Vücudumuzun farklı noktalarında “çakra” ismini verdiğimiz enerji merkezleri vardır. Realite içerisinde bu çakralar spiritüelbilincimizin sağlıklı olmasına hizmet eder. Bunun için çakraların sağladığı enerji akışının optimize edilmesi gerekir. Meditasyon, yoga hareketleri, şifa taşları ve bu taşlarla masaj, koku terapisi tarzı ürünlerin kullanımı bu akışı hızlandırır. Çakralardaki enerji blokajlarının şifa teknikleri ile arındırılması ise başlı başına bir konudur. Arındırmalar ile biliş ve ruhsal düzeyde hangi alanlarda kilitleniyoruz farkındalık seviyesine ulaşır ve spritüal refahımızı kolaylaştırırız. Unutulmamalıdır ki, enerji çalışmalarının etkinliği kişinin farkındalığı düzeyindedir.

Size ulaşmak isteyenler hangi konularda sizden danışmanlık alabilirler?

“İlişki ve Aile Danışmanlığı”  başta olmak üzere “Enerji Astrolojisi (Çakralar), Jean Adrienne Şifa/Enerji Çalışması uygulayıcılığı ve Eğitmenliği, Çakra Dengeleme, Astroloji ve Doğum Haritası Danışmanlığı, Doğum Haritası ile Şanslı Günlerin Tespiti Çalışması, Soru Astrolojisi, Finans ve Kariyer Astrolojisi, Doğum Saati Hesaplama (Reftikasyon), Tasavvuf Numerolojisi Analizleri, Astroloji uygulamalı Tarot-Rune Analizleri, Aile Dizimi ve Dragon Ateş Çemberi (Kendinle Yüzleşme) Danışmanlığı” hizmetlerimden faydalanabilirler.

Sohbetiniz için teşekkür ederim. Son olarak danışmanlık almak isteyenler size hangi kanallardan ulaşabilirler?

Keyifli sohbet için ben teşekkür ederim. Sizi tanımak büyük mutluluk oldu benim için. www.sorunyokmu.com ve renkly.bilgiler instagram hesabımdan detaylı bilgilere ve ​çalışma içeriklerine ulaşmak mümkündür. Ayrıca web platformu üzerinden “soru sor” mesaj sistemi ile bana rahatlıkla ulaşılabilir.

“Düş’ün(üz) her zaman dönüşüm olsun”

Sevgilerimle…

YORUM ALANI