DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ŞURKAV Esnafları Dertli !

Son Güncelleme :

11 Haziran 2020 - 18:02

/ 20.302 kez okundu.
ŞURKAV Esnafları Dertli !

Balıklıgöl kent platformunda bulunan ŞURKAV çarsısı esnafları, korona virüs sürecinin çarşı esnafına sıkıntılı zamanlar yaşattığını ve süreç doğrultusunda ŞURKAV’ın esnaflara yardımcı olması gerektiğini söylediler.

2 yıl önce başlayan ekonomik krizin ŞURKAV çarşısı esnaflarını adeta iflasa sürüklediğini ve korona sürecinin ise bu sürece adeta bir darbe niteliğinde geldiğinin altını çizdiler. Turizm sektörünün durumdan olumsuz etkilendiğinin altını çizen ŞURKAV çarşısı esnafları, korona virüs sürecinin sektörü adeta baltaladığına dikkat çektiler.

ŞURKAV çarsısı esnaflarından Hasan Uygur, korona virüs başlangıcıyla birlikte alınan tedbirler kapsamında 3 aylık bir süreçte dükkânlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ve bu süreçte herhangi bir destekten faydalanamadıklarının altını çizdi.

ŞURKAV’ın çarşı esnafına yardımcı olması gerektiğini söyleyen Uygur, vakfın esnaflardan birkaç ay kira bedeli almamasının büyük bir destek olduğunu kaydederek; “İlk önce ekonomik kriz başladı ve bu süreç bizlere adeta bir darbe niteliğindeydi.

Bizler ŞURKAV çarşı esnafları olarak, Şanlıurfa’ya has yöresel ürünlerin satışını yaparak özellikle Şanlıurfa’nın tanıtımına katkıda bulunan esnaflarız. İlimize has ürünleri turistlere satışını gerçekleştirerek turizme katkıda bulunuyoruz.

Fakat ne yazık ki başta ekonomik kriz olmak üzere, 2 yılık süreçte birçok alanda çarşımız adeta büyük zararlar yaşamaya başladı. Bir taraftan ekonomik alanda çöküş yaşarken, diğer taraftan ise özellikle turizm konusunda rehberlik yapan kişilerin komisyon karşılığında bazı esnaflarla işbirliği içerisinde turistleri kandırmaları ve son olarak ise dünyayı tehdit eden korona virüs kâbusu sürecin adeta biz esnafları iflasa sürükledi.

ŞURKAV bizlere bu süreçte yıllık kira artışının konu edildiği yazıları göndererek yıllık kira artışları bildiren bir yazı göndererek 30 Haziran tarihine kadar ödenmediği durumda dükkânları boşaltacaklarını belirterek adeta tehdit etti.

Bizler ŞURKAV esnafları olarak bu süreçte yine de ayakta durmaya çalıştık. Amacımız sadece evimizin nafakasını kazanmak. Fakat ne yazık ki bu süreç bizleri oldukça kötü bir şekilde etkiledi. Çarşımızda son zamanlarda özellikle sokağa çıkma yasağı süresinde yaşanan hırsızlık olayları da etkili oldu.

Küçük yaşta kimliği belirsiz çocuklar dükkânlarımızın önünde bulunan ve vitrinlerimizi aydınlatmaya yarayan LED ampullerimizi tane tane sökerek götürdüler. Bu durum güvenlik kameralarına da yansıdı. Biz esnaflar şikâyetçi olduk ve emniyet mensupları konu hakkında gerekli tahkikata başladı.

Fakat bizim isteğimiz polisin bu durumu araştırması veya tahkikat yapması değil, bizler ilk olarak çarşımızda güvenlik önlemleri çerçevesinde devriye hizmetlerinin yapılması. Bununla birlikte zaten iş hacmi düşmüş olan esnaflarımıza ŞURKAV’ın kira desteğinde bulunması.

Hiç değilse bizlerden 6 aylık kira bedeli alınmamalı ve yıllık kira artışı bizler ŞURKAV çarşısı esnaflarına yansıtılmamalı. Bu durum biz esnaflara adeta can suyu gibi gelecektir. Kira ödemeleri konusunda daha esnaf bir tutum sergileyerek esnafın rahatlamasını sağlamasını istiyoruz.

Aksi takdirde bizler ŞURKAV çarşı esnafları olarak zaten düşük iş hacmi yaşarken bununla birlikte adeta iflas bayrağını çekeceğiz. Biran önce esnafların seslerine ulak verilmeli. Aksi takdirde zaten işsizlikle mücadele eden Şanlıurfa’da daha ağır sonuçlarla karşılaşılacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI