DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

DERSİM ÖZEL: Kitaptaki kahramanımız kendi yoluna çıkan biri

Son Güncelleme :

03 Ocak 2024 - 11:08

/ 365.879 kez okundu.
DERSİM ÖZEL: Kitaptaki kahramanımız kendi yoluna çıkan biri

“Bir Kalan Olmalı” kitabının yazarı DERSİM ÖZEL; “Herkes bu içindeki kişiliklerden sadece birinin güçlü etkisinde kalmadan ilerlemek zorunda. Hepsini birleştirip yek bütün hale getirmek çok değerli. Bunların en kötüsü olan karamsarlıkla barışmak içinse içsel bir yolculuk şart. Kitabın adı da buradan geliyor: BİR KALAN OLMALI” dedi…

 

 

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Kimdir Dersim Özel?

1979 yılında Tunceli’de doğdum. İlk orta ve liseyi annem ve babamın tayin olduğu Hatay’da tamamladım. Üniversiteyi Ankara’da okuduktan sonra 2001 yılında annem babam ve ablam gibi öğretmenliğe başladım. Matematik öğretmeniyim. 2014 yılına kadar İstanbul’da görev yaptım. Halen AydınSöke’de görev yapmaktayım.

Yazmaya nasıl başladınız?

İstanbul’da görev yaptığım sırada sinemaya olan ilgimi bilen kuzenimin vasıtasıyla Kadıköy Gazetesi’nde sinema eleştiri yazıları yazarak başladım. Yazılarımı seven dostlarımın da cesaret vermesiyle öykü ve romanlarımın ilk taslaklarını yazmaya başladım. Klasikler, bilimkurgu ve yeraltı edebiyatına olan ilgimle edebi yazma kısmını, sinema ile yaratıcı hikâye kısmını halletmem kolay oldu.

“Bir Kalan Olmalı” nasıl çıktı ortaya? Neler anlattınız?

Psikolojiye meraklı bir insanım. Çoklu kişilik bozukluğu ilgimi çeken bir hastalıktı uzun zamandır. Bu hastalığın olduğu film ve kitapları ilgiyle takip etmişimdir. Hastalıkla ilgili düşününce her insanda bu hastalığın bir benzeri olduğu fikri akıma geldi. Her insan içinde pek çok kişiyle yaşıyor aslında. Kendine kızan, tavsiye veren, koruyan, karamsarlıkla zarar vermeye çalışan ve bunlardan farklı pek çok kişilik içimizde. Herkes bu içindeki kişiliklerden sadece birinin güçlü etkisinde kalmadan ilerlemek zorunda. Hepsini birleştirip yek bütün hale getirmek çok değerli. Bunların en kötüsü olan karamsarlıkla barışmak içinse içsel bir yolculuk şart. Kitabın adı da buradan geliyor: BİR KALAN OLMALI

Kitaptaki kahramanımız da kendi yoluna çıkan biri. Bütün olmak isteyen biri. Yolculuğunun sonunda amacına ulaşıp ulaşmadığı ise okuyucuların öğreneceği bir şey.

Kitabın verdiği mesaj nedir okur gözüyle?

Acıların, içimizdeki diğer duygularla eşit yer kapladığı ve barışılabilir bir şey olduğunu yolun sonunda anlayabileceğiz. Önemli olan yolun sonuna gelmeden anlayabilmek. Karamsarlığa kapılıp yolun sonunu erken getirmeyi aklına getirenlere bir alternatif yol sunma çabası bu kitap.

Hasan’ın karşılaştığı bir olaydan ve sonrasında yaşananlardan bahsediyorsunuz. Bu hikâye kurgu mu? Kişiler hayal ürünü mü?

İşine bağlı ve takıntılı muhasebeci Hasan ve gördüğü ölü kız alegorisi çift düğümlü kurgu. Karşılaştığı kişiler hayatımdaki kişilerin bir çeşit izdüşümü elbette.

Yeni kitaplar gelmeye devam edecek mi?

Yen kitaplar yazılı halde bekliyor. Yayınevlerinden olumsuz yanıt alsam da yılmadan yazmaya devam edişimin meyveleri bilgisayarımda sabırsızlıkla bekliyor.

YORUM ALANI