DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

HÜSEYİN CENGİZ: Şartlar el verdikçe yeni Orçunlar çıkacak

Son Güncelleme :

04 Ocak 2024 - 11:14

/ 786.245 kez okundu.
HÜSEYİN CENGİZ: Şartlar el verdikçe yeni Orçunlar çıkacak

“Bu Pencereyi Seviyorum” kitabının yazarı HÜSEYİN CENGİZ, kitabını ve kitabın karakteri Orçun’u anlattı. Yeni kitabını hazırladığını söyleyen yazar; “Şartlar el verdikçe yeni Orçunlar çıkacak” dedi…

 

 

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Kimdir Hüseyin Cengiz?

1980 yılında İstanbul’da doğdum. İlkokula yaşadığım yer olan Bahçelievler’de başladım. Okul serüvenim ortaokulda son buldu fakat açık öğretimle üniversiteye kadar ilerledim. Ama yarıda bırakmak zorunda kaldım bazı sebeplerden dolayı.Daha sonra iş hayatı başladı. Hüseyin kimdir dersek, hayata tümüyle sanat gözüyle baktım bu yaşıma kadar diyebiliriz.

Yazmaya nasıl başladınız? Sizi teşvik eden neydi?

Çok fazla hayal kurmam bununla fazlasıyla bağlantılı. Aşırı gözlemciliğim ve içimdekileri dışa vurma ihtiyacı beni teşvik etti. On altılı yaşlarımda iki üç sayfalık yazılar yazardım. Fakat beğenmeyip yırtıp atardım. Ama hep yazar olmayı istedim. Çok fazla film izledim, sürekli diyaloglarla aramı iyi tuttum. En sonunda yazdıklarımdan birini gören bir dostum, artık yaz dedi ve yazdım.

“Bu Pencereyi Seviyorum” nasıl çıktı ortaya? Neler anlattınız? Kitabın verdiği mesaj nedir?

Bir kafede oturmuş, arkadaşımı beklerken çıktı ortaya. Elimde cep telefonum vardı nasıl anlatılır bilmem, aniden gelen bir ilhamla çıktı. Telefonda yazmaya başladım çok akıcı gittiğini fark edip, hemen koşup bilgisayarımda düzenledim. Kitapta anlatmaya çalıştığım, genelde şehir insanının diyalogları. Bir parça gizemde var. Sıradan gözüken fakat ayrıntıya dikkat eden bir kitap oldu. İç sesler önemli benim için. On dört öyküden oluşuyor kitap. Her birinin farklı fakat benzer mesajları var. Ama genel olarak verdiği mesaj arkadaşlıklar diyebiliriz.

Kitapta Orçun’u anlatıyorsunuz bizlere. Orçun gerçek bir karakter mi?

Orçun gerçek olmasa da biraz oradan biraz buradan kırpma bir karakter. Çoğu yazarda olduğu gibi birazcık bende varım Orçun da. Gözlemi kuvvetli, hisleri yoğun yaşayan bir karakter.

Yeni kitap çalışmanız var mı?      

Evet, şu anda yoğun bir işte çalışsam da yeni öyküme başladım. Daha yavaş ilerliyorum fakat daha farklı bir şeyler çıkacak gibi. İlk kitabımdan sonra, kesinlikle bunu yapmalıyım diye düşündüm. Şartlar el verdikçe yeni Orçunlar çıkacak.

YORUM ALANI